boeken

Boeken
Het maken van een boek met eigen teksten en illustraties geeft mij de vrijheid om een verhaal zowel in woord als ook in beeld te vertellen. Mijn boeken bevatten meestal met de hand gezette teksten die ik op de Van der Cook proefpers afdruk. Ik heb een mooie selectie aan loden letters in verschillende corpsen en een ratjetoe aan houten letters waar toch leuke dingen mee gedaan kunnen worden. Het boekje ‘Pessoa onder woorden’ is geheel op de proefpers gedrukt.

Meestal worden de houtdrukken net zoals de grotere prenten met een reguliere etspers afgedrukt. In het boek ‘In het begin’ zijn langwerpige prenten te zien. De pagina’s zijn dubbelgevouwen, dwars door de prent heen. Ik bind mijn boeken op Japanse wijze.

Inhetbegin-7
Inhetbegin-6
Inhetbegin-5
Inhetbegin-4
Inhetbegin-3
Inhetbegin-2

Steeds ben ik op zoek naar andere boekvormen. Al geruime tijd maak ik blokboeken, soms met tekst maar meestal zonder woorden. Een serie werkjes in gemengde schilder- en druktechnieken worden letterlijk aan een blok hout bevestigd. Het papier is aan weerzijden bewerkt zodat er elke keer een andere voorstelling te zien is.

Blokboek

Workshop
Zelf eens aan de slag met de verschillende druktechnieken?  Ik geef workshops waarin met een groepje cursisten een gemeenschappelijk boek gemaakt wordt.